Acest site dedicat femeii propune o întoarcere la adevăratul model al feminităţii – delicate, jertfitoare, smerite, apărătoare a valorilor vieţii (ea având, după cum spune Ernest Bernea, o „legătură permanentă cu izvoarele vieţii”), întruchipare a bunei-cuviinţe şi decenţei. Femeia este menită să fie izvor inepuizabil al dragostei, să se dăruiască celorlalţi, prin dragostea ei se menţine unitatea familiei, copiii cresc armonios, iar societatea care înţelege valoarea femeii, preţuind-o şi protejând-o, va fi o societate sănătoasă şi trainică. Însă dacă o va rupe de menirea ei, de cămin, de maternitate, de viaţa spirituală şi de tradiţie, de care sufletul ei este profund ataşat, acea societate îşi va pierde stabilitatea, coeziunea şi puterea morală de a rezista împotriva forţelor exterioare care o destructurează şi o masifică.

Scopul este de a aduce în atenţia tinerelor (dar şi publicului general) adevăratele modele (în locul celor de tip „vip”), care pot zidi sufleteşte – sfinte, eroine, femei demne provenite din rândul elitei organice, reprezentative a ţării (elită în mare parte decimată în puşcăriile comuniste sau exilată), sau simple femei – care, prin dăruirea şi jertfa lor, au fost modele vii de demnitate şi nobleţe, astfel că rezistenţa sufletească şi morală a acestui neam în vremuri de cumpănă se datorează, în măsură covârşitoare, şi lor.

Am ales pentru imaginea de antet a blogului o fotografie cu Prinţesa Ileana fiindcă a fost, cu adevărat, un astfel de model, prin ataşamentul ei puternic faţă de valorile neamului românesc, prin iubirea faţă de semeni, prin spiritul de jertfă, prin slujirea cu vrednicie a lui Dumnezeu şi aproapelui.

Într-adevăr, menirea femeii este de a fi în permanentă legătură cu izvoarele vieţii, de a fi izvor nesecat al dragostei, la această demnitate a fost chemată de Dumnezeu. Or, cei care propagă minciuna potrivit căreia „dragostea durează trei ani” o fac dintr-un impuls, conştient sau nu, de a înjosi femeia, a cărei vocaţie este tocmai aceea de a întreţine mereu vie flacăra iubirii, a adevăratei iubiri, care o înnobilează şi o înalță în ochii bărbatului ei, nu a aşa-zisei „iubiri” care o depersonalizează şi o transformă în obiect sexual.

Altfel, cum ar fi avut atâta forţă sufletească femeile care, în vremurile terorii comuniste, au aşteptat câte 20-30 de ani ca să li se întoarcă soţii din închisoare? De unde şi-au luat puterea atâtea femei care s-au jertfit şi au luptat pentru a apăra cele mai de preţ valori prin care a dăinuit timp de veacuri acest neam? „Căldura sufletului de femeie a topit gheaţa gândirii materialiste. Instinctul lor a crescut noile generaţii în frica de Dumnezeu. Niciodată nu se va scrie îndeajuns despre frumuseţea femeilor credincioase – mame şi fecioare. Jertfa lor le înnobilează”, spunea mărturisitorul Ioan Ianolide, referindu-se la femeile care au însufleţit rezistenţa în perioada comunistă. Şi astăzi, când atacul asupra valorilor care menţin sănătos fondul sufletesc al unui neam pare mai crâncen ca oricând, sunt multe femei care dau dovadă de această putere de jertfă şi dăruire care le înnobilează. Deşi nu apar la televizor, nici în revistele care fac „rating” din înjosirea femeii şi din pervertirea dragostei.

Mari părinţi şi duhovnici au avertizat că distrugerea unei societăţi începe cu decăderea femeii. Iar astăzi asistăm tot mai neputincioşi la acest trist proces de distrugere. Femeia a decăzut, de multe ori inconştient, la „statutul” de obiect sexual, în detrimentul celui de doamnă, mamă şi soţie, şi, în aspiraţia ei exagerată de a deveni egală cu bărbatul, şi-a pierdut feminitatea, a pierdut interesul faţă de familie şi copii, nobleţea, înclinaţia, înscrisă în însăşi firea ei, de a se dărui celorlalţi.

În societatea contemporană, când modelul femeii sexualizate, dar și masculinizate, este promovat excesiv, e necesară, mai stringent decât oricând, recuperarea feminităţii. Femeia este chemată să-şi menţină, sau să-şi recapete, calităţile ei de femeie şi demnitatea. Să conştientizeze unde a ajuns şi să lupte pentru a se putea ridica din nou la înălţimea chemării ei.

Irina Bazon

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s